Τελικά τί έχει σημασία σε μια σχέση;

Τελικά τί έχει σημασία σε μια σχέση;

Έχουνε περάσει στην σημερινή εποχή ιδέες όπως: δεν έχει σημασία η διαφορά μορφώσεως, δεν έχει σημασία η διαφορά κοινωνικού επιπέδου, δεν έχει σημασία η διαφορά ηλικίας, τίποτα τελικά δεν έχει σημασία. Όλα ρε παιδί μου είναι πάρα πολύ απλά-και όμως έχει σημασία. Όλα έχουν σημασία.


Και εγώ τις ίδιες ιδέες είχα, αλλά η ζωή με διέψευσε πικρά: μου έδειξε ότι όλα έχουν σημασία. Από οικογένεια κοσμοπολίτικη εγώ, οικογένεια με απέραντη μόρφωση,με πολλαπλές κοινωνικές εμπειρίες- και από την άλλη εκείνη: από μία οικογένεια πολύ κλειστή, πολύ συντηρητική, χωρίς καμία μόρφωση, μία οικογένεια οικογενεια θρησκόληπτη, μία οικογένεια χειριστική. Η ίδια η πρώην είναι φιλόλογος και το καμάρι της κλειστής αυτής οικογένειας και της κλειστής κοινωνίας στην οποία ανήκει. Διότι ήταν η μόνη από την οικογένειά της που σπούδασε- Α, και ένας θείος της. Αυτοί οι δύο. Και αρχίζει ο φθόνος, η ζήλια, το σύμπλεγμα κατωτερότητας: όταν ο ένας έχει πέντε πτυχία και ο άλλος ένα. Όταν ο ένας έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και ο άλλος δεν έχει κάνει ούτε εκατό χιλιόμετρα από το σπίτι του. Όταν ο ένας ανήκε σε οικογένεια εύπορη και άλλος σε οικογένεια φτωχική. Και παίρνει αυτός ο φθόνος την μορφή της θρησκοληψίας την τόσο γνώριμη στην οικογένεια εκείνης.
Γιατί δεν νηστεύεις, γιατί δεν υποτάσσεται στον πνευματικό, γιατί δεν μαθαίνεις το παιδί να φιλάει το χέρι του πάπα; Πώς τολμάς και αμφισβητείς τη γνώμη του παπά, χριστιανός είσαι εσύ; αφήνω ως αυτονόητα τα άπειρα συμπλέγματα στο σεξ. Και αυτό είναι το τέλος της ιστορίας.

Ε.

 

 

(πηγή φωτογραφίας: entitymag.com) 

Στείλε τη δική σου ιστορία

Όλοι έχουμε μία ιστορία να πούμε. Το xorisa.gr περιμένει τη δική σου.

Χώρισα 2017. All rights Reserved.