Αγαπάς πολύ μέχρι ν'αγαπήσεις περισσότερο

Αγαπάς πολύ μέχρι ν'αγαπήσεις περισσότερο

Πώς γίνεται να "αγαπάς για πάντα" και λίγο καιρό μετά να αγαπάς "στ' αλήθεια";


Δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου τυχερό που έχω κάνει πολλές σχέσεις. Από τη μία σκέφτομαι πως έχω μεγάλη εμπειρία πια και δύσκολα θα κάνω πάλι λάθος,
από την άλλη έχω αναλωθεί τόσο πολύ συναισθηματικά που άδειασα τόσες φορές όσες δε μπορείτε να φανταστείτε. Είμαι γεμάτη πληγές.
Το μυστήριο που έχει προκύψει και ακόμα δεν έχω λύσει, είναι πώς γίνεται ένας άνθρωπος να πέσει τόσο έξω στην αγάπη.

Έχω αγαπήσει. Σίγουρα έχει συμβεί αυτό. Κάθε φορά ένιωθα πως αγαπώ απόλυτα, μέχρι που την επόμενη φορά αγαπούσα "πιο πολύ". Κάθε φορά που αγαπούσα ξανά,
ένιωθα να αγαπώ "στ' αλήθεια". Λες και πριν ήταν ψέματα. Όμως δεν ήταν. Είχα αγαπήσει ξανά. Δεν ξέρω τι άλλαζε. Σαν να έδινα πιο πολλή αγάπη. Σαν να είχα φτάσει την αγάπη σε ένα επίπεδο όταν αυτή τελείωνε και την επόμενη φορά την ενεργοποιούσα από το επίπεδο που την άφησα και πάνω.
Σίγουρα κατάλαβα όλα αυτά τα χρόνια πως η αγάπη είναι απύθμενη. Και, ναι, μπορεί να επαναλαμβάνεται με άλλο πρόσωπο και μπορεί να γίνει περισσότερη και μπορεί να μην κρατάει για πάντα. Μπορεί να αγαπάς πολύ, αλλά αυτό θα ισχύει μέχρι να αγαπήσεις περισσότερο. Και πάντα θα λες πως "τώρα ξέρεις τι είναι η αγάπη", μέχρι πραγματικά να μάθεις τι είναι.

Από εμένα, καλή επιτυχία σε αυτό το ατελείωτο ταξίδι.

 

Ρόζα, 35

(πηγή φωτογραφίας: wisetoast.com)

Στείλε τη δική σου ιστορία

Όλοι έχουμε μία ιστορία να πούμε. Το xorisa.gr περιμένει τη δική σου.

Χώρισα 2017. All rights Reserved.