Να φοβάσαι τον καταπιεσμένο άνθρωπο

Να φοβάσαι τον καταπιεσμένο άνθρωπο

Κάποτε σίγουρα ένιωθες ελεύθερος. Κι όταν λέω κάποτε εννοώ ΠΡΙΝ. Πριν από τη σχέση ή τις σχέσεις που σου χάλασαν την ελευθερία, που σε έβαλαν σε καλούπι ή που θέλησαν να σε αλλάξουν.

Στην αρχή δεν το καταλαβαίνεις πώς γίνεται. Νομίζεις πως προσπαθείς για τη σχέση. Πως κάνεις το καλύτερο που μπορεις "για να πας με τα νερά του άλλου".
Μετά αρχίζεις και νιώθεις το πνίξιμο. Το πνίξιμο που έρχεται γλυκά, σαν μια θηλιά απο βελούδο και σου κόβει σταδιακά την ανάσα.
Και τότε τί να κάνεις; Να φωνάξεις; Αφου πνίγεσαι, δε μπορείς να βγάλεις φωνή! Αυτό έπρεπε να το είχες κάνει πριν.. Όταν έκανες τον πρώτο συμβιβασμό.
Όταν δέχθηκες να προσπαθήσεις να "αλλάξεις" για να σε αγαπήσει (;) περισσότερο. Για να είσαι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που θέλει.

Μέσα στο γάμο, η καταπίεση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη... Αν μπορώ, θα ήθελα να τη χαρακτηρίσω θανατηφόρα. Αργός θάνατος. Ξεχνάς ποιός είσαι, δε
ζεις για σένα - ούτε καν για εσάς - παρά μόνον για τον άλλον. Και δεν κάνειςρ ρούπι από την τεχνητή αυτή καταπιεσμένη ευτυχία. Γιατί πια σε έχει
πείσει ότι αυτή ειναι η θέση σου. Αυτή κάτω, στον πάτο, χωρίς να μπορείς να σηκώσεις κεφάλι.

Κι αν μια μέρα σηκώσεις κεφάλι, ξέρεις τι θα γίνει; Ξέρεις τι μπορεί να γίνει; ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Να ξεσπάσεις! Να τα πεις όλα αυτά που καταπίεσες μέσα
σου, κι άλλα τόσα που σκέφτηκες αυτή τη στιγμή. Και ίσως και να αλλάξεις οριστικά. Να γίνεις αυτό που σου έλειπε, ακόμα και στην ακραία μορφή του.
Και πάλι βέβαια δεν είσαι ο εαυτός σου. Αλλά είσαι ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, ο δυνατός, ο αντιδραστικός, ο δραστήριος άνθρωπος που τελικά είναι "από πάνω". Αυτό
και μόνο σε κάνει να νιώθεις δυνατός. Ίσως και ήρωας. Τότε ή φεύγεις ή σε φεύγουν. Σε διώχνουν δηλαδή. Γιατί πια ξέρουν πως είσαι ικανή για όλα.
Το είδαν στη γυαλάδα του ματιού σου. Και για το καλό τους, πρέπει να είσαι μακριά.... Όσο πιο μακριά γίνεται.

Στελλίνα, 44

 

(πηγή φωτογραφίας: powerofpositivity.com)

Στείλε τη δική σου ιστορία

Όλοι έχουμε μία ιστορία να πούμε. Το xorisa.gr περιμένει τη δική σου.

Χώρισα 2017. All rights Reserved.