Πώς η Υπνοθεραπεία βοηθά να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Πώς η Υπνοθεραπεία βοηθά να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Ο Κλινικός Υπνοθεραπευτής κ. Στέφανος Λέων. Βαούτης μάς συστήνει την Υπνοθεραπεία ως ένα μέσο για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το χωρισμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Μπορεί όταν ακούτε Υπνοθεραπεία ή Ύπνωση να σας έρχονται εικόνες εκκρεμών, ρολογιών ή μία παράσταση κάποιου μάγου αλλά η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.
Η κλινική υπνοθεραπεία χρησιμοποιεί την Ύπνωση ως ισχυρό και αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο. Θα πούμε περισσότερα για αυτό σε ένα μελλοντικό άρθρο ή συνέντευξη.

Τι είναι η Ύπνωση;

Η ύπνωση είναι μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία του νου. Η δυνατότητα για ύπνωση υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο (αλλά και στα περισσότερα ζώα).
Η Ύπνωση είναι μια διαφορετική κατάσταση από τον ύπνο. Βρισκόμαστε σε κατάσταση ύπνωσης πάρα πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα όταν είμαστε απορροφημένοι από μία άλλη σωματική η διανοητική δραστηριότητα όπως όταν οδηγούμε ή όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο ή βλέπουμε μια ταινία, ή όταν εργαζόμαστε σε ένα σχέδιο για πολλή ώρα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε μία φυσική υπνωτική κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας υπνοθεραπείας ο υπνοθεραπευτής βάζει το άτομο σε κατάσταση ύπνωσης, μία φυσική, εκστατική, κατάσταση του νου η οποία χαρακτηρίζεται από βαθιά χαλάρωση και μεγάλη δεκτικότητα στις υποβολές που δίνονται από τον υπνοθεραπευτή.


(πηγή φωτογραφίας: sheknows.com)

Τι σημαίνει υπνωτική «υποβολή»;

Η υποβολή είναι ένα βασικό στοιχείο κατά τη διάρκεια της 'Υπνωσης. Χρησιμοποιούμε την υποβολή όχι με την έννοια της εντολής ή της διαταγής αλλά με την έννοια της «παρότρυνσης», της «πρότασης» της «δήλωσης». Εναπόκειται στο υποσυνείδητο, το αν θα τις απορρίψει ή αν θα τις αποδεχθεί, ή το πως θα συνθέσει τις «υποβολές», σύμφωνα με τις βαθύτερες αξίες μας.
Η Κλινική Υπνοθεραπεία χρησιμοποιείται είτε αυτόνομα είτε συμπληρωματικά με κάποια άλλη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Το άτομο μέσω της βαθιάς χαλάρωσης μπορεί να εξερευνήσει τις επώδυνες αναμνήσεις που δεν του επιτρέπουν να νιώσει ευτυχία στη ζωή του, στο εδώ και τώρα. Η υπνοθεραπεία επίσης μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ξεπεράσει διάφορες τραυματικές εμπειρίες όπως ένας χωρισμός ή μια κακοποιητική σχέση.
Κάτι που χρειάζεται να επισημάνουμε και να κρατήσουμε ότι η υπνοθεραπεία και η ύπνωση δεν αποτελούν ένα μαγικό ραβδί που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας μόλις ανοίξετε τα μάτια σας. Η ύπνωση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφορτίσετε αρνητικά συναισθήματα που σας έχει προκαλέσει η σύγκρουση ή ο χωρισμός με ένα αγαπημένο πρόσωπο ώστε να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε και να διαχειρίζεστε αυτά τα συναισθήματα καθώς και τις αναμνήσεις που τα προκαλούν με τρόπο αποτελεσματικό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο, εκτός από τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούν, μπορεί να συνδέονται και με συγκεκριμένες καταστάσεις τις οποίες το άτομο φοβάται να βιώσει και να αντιμετωπίσει. Ο φόβος της μοναξιάς ή των νέων συναισθηματικών σχέσεων μετά από μια μακροχρόνια σχέση είναι οι πιο συνηθισμένοι για το άτομο. Η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στο να ξεπεραστούν αυτοί οι φόβοι ώστε το άτομο να προχωρήσει μπροστά.
Άλλοι τρόποι με τους οποίους η υπνοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη όταν έχεις να αντιμετώπισεις έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο είναι τα εξής:

1. «Σπάει» τη ρουτίνα των ίδιων συνηθειών

Οι μακροχρόνιες σχέσεις και ο γάμος κάνουν τα άτομα να δημιουργήσουν συνήθειες τις οποίες ακολουθούν για χρόνια ακόμα κι όταν δεν τους προσφέρουν κάτι ή δεν τους κάνουν να νιώθουν καλά μόνο επειδή αυτό έχουν «προγραμματιστεί» να κάνουν. Η υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να «σπάσετε» αυτό το μοτίβο των ίδιων παλιών συνηθειών και να διαμορφώσετε νέες.

2. Μαθαίνεις να χαλαρώνεις βαθιά

Ο χωρισμός ή το διαζύγιο αποτελούν μια πραγματικά έντονη συναισθηματική εμπειρία κατά την οποία το άτομο βιώνει έντονο στρες και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Σε αυτή τη στιγμή της ζωής του, το να μάθει να χαλαρώνει όποτε το επιθυμεί είναι πολύ σημαντικό. Η υπνοθεραπεία στοχεύει στην απελευθέρωση του στρες και όλων των αρνητικών συναισθημάτων που το συνοδεύουν ενώ το άτομο εκπαιδεύεται και μαθαίνει να προκαλεί τη δική του χαλάρωση όταν αυτό χρειάζεται.

3. Νιώθεις καλύτερα και σωματικά

Κάθε συναίσθημα που βιώνεις έχει τον δικό του αντίκτυπο στο σώμα σου καθώς υπάρχει αυτή η σύνδεση νου και σώματος και η συνεχής αλληλοσυσχέτισή τους. Τα αρνητικά συναισθήματα και η συναισθηματική ένταση ενός χωρισμού είναι πιθανόν να αποκτήσουν σωματική έκφραση όπως η απώλεια βάρους και η επακόλουθη μείωση του ανοσοποιητικού ή ακόμα και η απόλυτη έλλειψη οποιασδήποτε φυσικής δραστηριότητας. Η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τον –υποσυνείδητο- νου σου έτσι ώστε αυτός να βοηθήσει το σώμα σου καθώς ό,τι ο νους σκέφτεται ή βιώνει, το σώμα σου το «ακούει».

4. Μπορείς να αντιμετωπίσεις παλιές τραυματικές εμπειρίες

Σε πολλά άτομα, ο χωρισμός μπορεί να «ξυπνήσει» άλλες τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και να φέρει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα που δεν έχουν επιλυθεί. Μέσω της υπνοθεραπείας, το άτομο μαθαίνει να φέρνει σε επικοινωνία τα κομμάτια του εαυτού του που προκαλούν τη σύγκρουση ώστε να «ακουστούν» όλα και να επέλθει έτσι μέσα του ένα αίσθημα εσωτερικής γαλήνης. Επίσης το άτομο μαθαίνει να ανακαλύπτει, να ακούει και να εμπιστεύεται την εσωτερική του δύναμη και σοφία και να τις χρησιμοποιεί για την επίλυση των προβλημάτων του.

Ο Στέφανος ασχολείται με την Κλινική και Αναλυτική Υπνοθεραπεία, το NLP & HypnoCoaching και την τεχνική HypnoBirthing(προετοιμασία εγκύων για φυσικό/ανώδυνο τοκετό με Υπνοθεραπεία). Επίσης είναι εισηγητής Σεμιναρίων εκμάθησης αποτελεσματικής Αυτο-Ύπνωσης και Αυτο-Προγραμματισμού.

www.ypnotherapeia.gr , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 9567413, 6942033399, 6980802051

 

(πηγή φωτογραφίας: entitymag.com)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.