Η "τελευταία προσπάθεια" πριν από ένα χωρισμό

Η "τελευταία προσπάθεια" πριν από ένα χωρισμό

Αξίζει τον κόπο μία τελευταία προσπάθεια; Ή μήπως χάνεις το χρόνο σου;

Αυτή είναι μία πολύ λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο αν αξίζει κάτι να ζήσει ή να χαθεί. Καμιά φορά, καθοδηγούμενοι από τη συνήθεια ή την ανασφάλεια, στο χείλος του γκρεμού, κάνουμε επανειλημμένα άσκοπες προσπάθειες για να κρατήσουμε κάτι που έχει τελειώσει - και μάλιστα κάθε φορά πονάει και πιο πολύ. Επίσης, με την παραπάνω λογική καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο "τελευταίων" προσπαθειών, που δεν κλείνει ποτέ.

Ας δούμε λίγο πιο δραστικές λύσεις, όπως το να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. Αν η σχέση σου, τείνει προς τον χωρισμό έτσι κι αλλιώς, τότε δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Αρχικά, κάνε την αυτοκριτική σου. Αφού συμβεί αυτό, δείχνοντας την απαραίτητη ωριμότητα, τότε μίλα ανοιχτά στον/στη σύντροφό σου για όλα όσα σε προβληματίζουν και θα ήθελες να λύσεις. Μίλα για ό,τι σε ενοχλεί, για ό,τι σε θυμώνει ή σε στενοχωρεί και ζήτα απαντήσεις, βγάλτα όλα από μέσα σου, ώστε και η άλλη πλευρά να μπορέσει να πει τι συμβαίνει. Ακόμη και στο χωρισμό πρέπει να είστε μαζί. Μόνο μαζί θα δώσετε τη λύση ή την έξοδο από τη σχέση, για τους σωστούς λόγους.

Αν το πρόβλημα είναι βαθύτερο, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος που είστε μαζί, τότε συμβουλευτείτε μαζί ή ο καθένας μόνος έναν ειδικό. Ο Ειδικός θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καταστάσεις, να κάνετε μία ενδοσκόπηση ώστε να εντοπίσετε πραγματικά τι σας απασχολεί ή θα φέρει στην επιφάνεια κάθε αλήθεια σας, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση σας για να πείτε και να πάρετε αυτό που θέλετε.

Αν λοιπόν, και η τελευταία προσπάθεια δεν αποφέρει καρπούς, τότε να είστε σίγουροι πως υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω.

 

(πηγή φωτογραφίας: heartsupport.com)

 

Χώρισα 2017. All rights Reserved.