Να είσαι ο άνθρωπος που θες να έχεις δίπλα σου

Να είσαι ο άνθρωπος που θες να έχεις δίπλα σου

Γράφει η Λίνα Βουτσινά

Μια σχέση αποτελείται από δύο άτομα, αλλιώς δεν είναι σχέση. Τι συμβαίνει όμως όταν "πενθείς" ένα ζωντανό πρόσωπο;

Ο άνθρωπος έχει την συνήθεια να εκθειάζει στο μυαλό του το άτομο που τον ενδιαφέρει και ίσως να φαντάζεται πως όλα όσα προσδοκά από αυτό, να είναι εφικτό να συμβούν. Το γνωστό όμορφο παραμύθι του έρωτα, όπου καθρεφτίζουμε στον σύντροφο μας αυτό που θέλουμε να δούμε και όχι αυτό που ισχύει. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Συνήθως, σε αργό χρόνο διαπιστώνεις πως ζεις μια ουτοπία και αυτό σε γειώνει και αρχίζεις να μελαγχολείς. Όλα όσα περίμενες δεν έρχονται, νιώθεις προδοσία, μετά μοναξιά και φτάνεις στην απώλεια της σχέσης που προκαλεί ένα αίσθημα πένθος. Πενθείς τη σχέση, πενθείς τον άνθρωπο. Βυθίζεται το μυαλό σε σκέψεις αρρωστημένες, γεμάτες απογοήτευση. Κλαις, καλά κάνεις, όλοι κλαίνε, τον κοιτάς, αλλά δεν τον βλέπεις γιατί σιγά σιγά τον θάβεις. Την στιγμή που θα πεις ‘’ Γιατί να συμβεί σε μένα αυτό; ‘’ έρχεται ο θυμός…
Θυμώνεις τόσο πολύ για αυτό που έχει συμβεί στο μυαλό σου. Νιώθεις αδικία, απογοήτευση, εξευτελισμό.. Και εκεί εμφανίζεται ως σκέψη η ανάγκη για εκδίκηση. Δίψας να πάρεις το αίμα σου πίσω. Δεν ησυχάσεις αν δεν μεταδόσεις αυτό που νιώθεις σε αυτόν που στο προκάλεσε. Πνίγεσαι, το μυαλό δεν ηρεμεί μέχρι να βρει τρόπο να πάρει εκδίκηση.
Το άτομο που αγαπούσες τόσο ξαφνικά το μισείς, σε έκανε λες να χάσεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους. Σε έφτασε σε σημείο να λες πως δεν είσαι άξιος άνθρωπος για να κάνεις όνειρα.. Θρέφεις καθημερινά το θυμό και αν δεν τον ξεσπάσεις θα αρρωστήσεις.

Μήπως κάπου χάθηκες; Από ποιον να πάρεις εκδίκηση από τον άνθρωπο που εσύ επέλεξες να τον βλέπεις σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι ή μήπως εκδικείσαι τον εαυτό σου που κατά τα λεγόμενα σου "πιάστηκες" κορόιδο; Κανένας και ποτέ δεν ησύχασε όταν εκδήλωσε τον ανεξέλεγκτο θυμό του.
Και εκεί που όλα είναι μαύρα αλλά για τα μάτια του κόσμου δηλώνεις πως είσαι καλά, ανοίγεις ένα παραθυράκι και τσουπ μπαίνει άλλος άνθρωπος στη ζωή σου. Απίστευτο ε; είναι ο άνθρωπος που όντως πάντα περίμενες, αλλά ήρθε αργά ε;
Ήρθε όταν είχες χάσει την πίστη σου σε σένα, την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους και σου είχαν απομείνει ο θυμός, το "πένθος" και η εκδίκηση, αυτά είχες μόνο αλλά το έκρυβες καλά. Έτσι σου έλεγε το μυαλό σου.
Τον άνθρωπο που περίμενες μια ζωή τον εκδικήθηκες για χάρη του άλλου ανθρώπου που του άξιζε.
Ξέρεις τι κατάφερες; Να ζεις το πραγματικό πένθος…
Έχασες λοιπόν αυτόν που όντως ήταν για σένα, αλλά εκείνον πλήγωσες. Δεν νιώθεις καλά πλέον γιατί αδίκησες όπως σε αδίκησαν. Πλήγωσες και πρόδωσες όπως ακριβώς σου συνέβη.
Τώρα τι; Νιώθεις τύψεις και όλα έγιναν ακόμα χειρότερα.
Μη πράξεις υπό την επιρροή θυμού και θλίψης, σκέψου χιλιάδες όμορφα συναισθήματα που μπορείς να εισπράξεις αλλά και να προσφέρεις.
Να είσαι ο άνθρωπος που θες να έχεις δίπλα σου. Μη γίνεις κακός σύντροφος επειδή κάποιος άλλος δεν ήταν σωστός. Έτσι, με την αλυσίδα της ζωής, αν λειτουργούσαν όλα υπό εκδίκηση, ο κόσμος θα πνιγόταν στη μοναξιά.. Στην χειρότερη έκδοση του εαυτού του. Όταν φέρεσαι όμορφα και με αγάπη σώζεις δυο ανθρώπους…

 

(Πηγή φωτογραφίας: goodnewsnetwork.org)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.