Σώζεται μία σχέση από απόσταση;

Σώζεται μία σχέση από απόσταση;

Πόση απόσταση αντέχει μια αγάπη;

Η απάντηση δεν είναι απλή. 

Οι περισσότεροι θα πουν πως μία σχέση από απόσταση είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί.
Αν όμως, το "κακό"- όπως θα το χαρακτήριζαν οι ίδιοι - τι θα κάνεις μετά;

Σίγουρα στο μυαλό σου στριφογυρίζουν γιγάντια ερωτηματικά για το αν αξίζει, αν έχει νόημα, αν αυτό μπορεί να "δουλέψει", ή ακόμα κι αν αισθάνεστε το ίδιο όταν ο ένας είναι στη δύση και ο άλλος στην ανατολή. Συχνά μάλιστα, αν μεσολαβήσει πολύς καιρός για να γίνει μία εξ επαφής συνάντηση, μπορεί και να αναρωτηθείς αν όντως υπάρχει σχέση ανάμεσά σας.

Είναι δύσκολο - και σχεδόν αδύνατο - να στηρίξεις εξ ολοκλήρου μια σχέση (και μάλιστα αν θεωρείς πως έχεις βρει μία σχέση ζωής), σε skype calls, e-mails και μηνύματα.
Όμως, αν φροντίσεις κάποια πράγματα, τότε ίσως η κατάσταση να είναι πιο ανεκτή και τελικά αυτή η σχέση να επιβιώσει στο χρόνο και στην απόσταση!

Πριν πεις λοιπόν ότι η σχέση αυτή θα ήταν καλύτερα να σταματήσει, δες αν όλη αυτή η προσπάθεια να την κρατήσεις από απόσταση, αξίζει τελικά τον κόπο.

 

Κλείστε από τώρα το επόμενο ραντεβού σας.

Καλό θα είναι να έχετε κάτι να περιμένετε το οποίο θα κάνετε μαζί. Ένα ταξίδι, μια απλή επίσκεψη στην πόλη του άλλου, διακοπές, ακόμη και αναζήτηση
δουλειάς ή ενός μεγαλύτερου σπιτιού κοντά στον έναν ή τον άλλον. Πρέπει να έχετε σχέδια που κάνετε μαζί για αυτή τη σχέση και να αφήσετε τις ανασφάλειες στην άκρη. Αν ελαττώσετε και στο τέλος παρατήσετε τα κοινά σχέδια σας, τότε η σχέση απλώς πεθαίνει.

Άσε στην άκρη την καχυποψία και μη βιαστείς να κρίνεις.

Ναι, ίσως από μακριά, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δεις αν πραγματικά ταιριάζεις με τον άλλον, και βέβαια, περισσότερη προσπάθεια για να τον γνωρίσεις καλύτερα. Μην τρελαίνεσαι όμως αν τον δεις Online τα ξημερώματα ή αν δεν απαντά στο τηλέφωνο. Το πιθανότερο είναι να τον κατηγορήσεις για κάτι που "δεν είναι αυτό που νομίζεις". Σίγουρα θα έχεις αποδεχθεί ότι έχει κι εκείνος το δικό του πρόγραμμα, ότι βγαίνει και ακολουθεί δραστηριότητες μόνος του, και θα πρέπει να το έχεις σεβαστεί. Εξάλλου, όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου!

Τέλος, αναζητήστε ο ένας τον άλλον επειδή το επιθυμείτε και όχι επειδή έχετε συμφωνήσει ότι "πρέπει" να μιλάτε πχ πρωί, μεσημέρι, βράδυ...

Αν η επικοινωνία σας έχει περάσει στο αίσθημα της υποχρέωσης τότε είναι χαμένη υπόθεση. Θέλεις σίγουρα να τον/την ακούσεις ή να τον/τη δεις στην κάμερα; Τότε κάντο. Αλλιώς περιμένε μέχρι να το ζητήσεις ή να πεις ότι δεν το χρειάζεσαι πια.

Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι η απόσταση είναι μια προσωρινή συνθήκη και όχι μία μόνιμη κατάσταση.

 

 

(πηγή φωτογραφίας: Christian Mingle)

 

 

 

Χώρισα 2017. All rights Reserved.