Πώς να χωρίσεις, χωρίς να τον/την πληγώσεις

Πώς να χωρίσεις, χωρίς να τον/την πληγώσεις

Συνήθως, αυτός που ανακοινώνει τον χωρισμό, γίνεται αυτομάτως "ο κακός" της υπόθεσης. Αυτός που ραγίζει μία καρδιά. Σίγουρα είναι αδιανόητο να το κάνει να φανεί "ΟΚ", ωστόσο, ας δούμε μερικούς τρόπους για να γίνει η διαδικασία αυτή κάπως πιο ανώδυνη.

Αρχικά, διάλεξε ένα ουδέτερο μέρος, για να μιλήσεις για αυτό το θέμα. Ένα μέρος που δεν αποτελεί "στρατόπεδο" κανενός.

Επίλεξε να το πεις μία κατάλληλη στιγμή. Πχ, όχι όταν είναι τα γενέθλια του/της, η επέτειός σας, αν έχει απολυθεί από τη δουλειά ή βιώνει το χαμό κάποιου αγαπημένου προσώπου.

Απόφυγε να χωρίσεις τηλεφωνικά. Δείχνει δειλία και δεν είναι κομψό για κάποιον/ κάποια που έχεις μοιραστεί ένα μικρό ή μεγάλο μέρος της ζωής σου.

Προτίμησε να είναι καλοκαίρι καλύτερα, που η διάθεση γύρω μας είναι πιο ανεβασμένη και οι διακοπές προστάζουν αλλαγή παραστάσεων και επαφών. Τον χειμώνα, το κλείσιμο στον εαυτό, είναι πολύ πιθανότερο.

Πες το μόνο μια φορά, χωρίς να το υπεραναλύσεις, χωρίς να αφήνεις παραθυράκια επανασύνδεσης.

Σταματάς επιτόπου τα μηνύματα. Κανένας δεν αξίζει να παίζεις με τα συναισθήματά του.

Εξήγησε τη στάση σου, αποφεύγοντας τα κλισέ και φράσεις όπως "δεν είμαι αρκετά καλός/ή για σένα" κλπ.

Πες την αλήθεια για ό,τι σε οδήγησε εδώ, χωρίς να είσαι ωμά ειλικρινής. Μην πεις φράσεις που θα στοιχειώσουν τον άλλον για πάντα, όπως "δε σ' αγαπώ" κλπ.

Αποδέξου ότι το είπες και έκανες τη "βρώμικη" δουλειά να ανακοινώσεις κάτι τόσο "σκληρό" για μία σχέση που ουσιαστικά έχει τελειώσει. Σκέψου ότι πρόκειται για ένα νέο στάδιο της σχέσης που είχατε και σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι.

Είναι πάντα καλύτερα και για τους δυο, να μην χάνεται χρόνος σε κάτι που δεν έχει προοπτική. Την αμέσως επόμενη στιγμή, η πραγματική ευτυχία μπορεί να σας χαμογελάσει!

 

Σ.Κ.

 

(πηγή φωτογραφίας: www.comparethemarket.com.au)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.