Η καραντίνα "σκότωσε" το φλερτ

Η καραντίνα "σκότωσε" το φλερτ

Μόνοι και μόνες σε απόσταση...

Τις τελευταίες μέρες, κάνω βόλτες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, καθώς η εποχή αυτή προστάζει έξοδο από το σπίτι.
Μετά από σχεδόν ένα χρόνο περιοριστικών μέτρων και το αίσθημα μοναξιάς και απομόνωσης που βίωσε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, φαίνεται πως ο κόσμος συνήθισε.
Παρατηρώ παρέες γυναικών και ανδρών ξεχωριστά, χωρίς να πλησιάζει κάποιος τον άλλον.
Λιγότερα χαμόγελα και γενικώς κατεβασμένα "στόρια" στο φλερτ. Σαν να έχουν υψωθεί γυάλινοι τοίχοι στις παρέες. Σαν να μην επιτρέπεται να περάσεις το "όριο" και να επικοινωνήσεις με κάποιον που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερες και θέλεις να τον γνωρίσεις.

Η έλκυση άγχους που προκαλεί η αίσθηση ότι μπορεί να γελάσεις δυνατά στα μούτρα μίας νέας γνωριμίας και ίσως σε θεωρήσει επικίνδυνο/η, δημιουργεί μία στάση άμυνας σε όλα.

Χρειάστηκε να συζητήσω αυτά τα συμπεράσματα στα οποία με οδήγησαν τα ίδια μου τα μάτια, με ανθρώπους διάφορων ηλικιών, ελεύθερων ή που αναζητούν μία δεύτερη/ τρίτη ευκαιρία στην προσωπική τους ζωή, και μετά λύπης μου με επιβεβαίωσαν.

Η διασπορά του φόβου για επικοινωνία και επαφή με κάποιον εκτός "φούσκας" είναι πια ανεξέλεγκτη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διανύουμε ίσως την πιο ασέξουαλ εποχή των τελευταίων αιώνων. (Άσε που με τη μάσκα, τα σήματα...φλερτ είναι πολύ περιορισμένα!)

Θα πρέπει - θεωρώ - να απενοχοποιηθεί το φλερτ επειγόντως! Το να χαθεί το φλερτ από τη ζωή μας, είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Λείπει η σπιρτάδα από τις ματιές, τα γεμάτα χαμόγελα, οι πρώτοι ευχάριστοι διάλογοι δύο ανθρώπων, που ενδεχομένως να μπορούσαν να καλλιεργήσουν μία γόνιμη σχέση...
Τι κι αν όλα περνούν μια κρίση; Το φλερτ πρέπει να ανθίσει! Κοιταχτείτε στα μάτια, όχι με τις οθόνες των smartphones σας!

Σταυρούλα Κεντιέ

 

 

(πηγή φωτογραφίας: hongkongliving.com)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.