Γαρυφαλλιά Φολέγανδρος δολοφονία 30χρονος

Αν δεν ταιριάζεις με κάποιον, δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι ο φόνος

Ακόμα μία γυναικοκτονία. Όταν η εγκληματικότητα και η κακοποιητική συμπεριφορά τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά είναι πλέον νεκρή. Πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου, αφού την έσπρωξε το χέρι του 30χρονου φίλου της από τα βράχια της Φολεγάνδρου. Μιλάμε πια για εκείνη σε παρελθοντικό χρόνο.

Η Γαρυφαλλιά ΥΠΗΡΞΕ. Δεν υπάρχει πια. ΗΤΑΝ μια κοπέλα που εμπιστεύτηκε τον φίλο της, τον άφηνε να την αγγίζει, να κοιμάται μαζί της, να μοιράζεται χρόνο από τη ζωή της, συναισθήματα και προσωπικές στιγμές με αυτόν. Εκείνος, μετά από κάποιους τσακωμούς, της τελείωσε τη ζωή.
Ομολόγησε το έγκλημά του και αναφέρθηκε σε μια "κακιά στιγμή". Μα, αλήθεια, τι περιμένει; Εξιλέωση;

Αυτές δεν ήταν οι διακοπές που ονειρεύτηκε μία νέα κοπέλα να πάει με τον φίλο της. Ήταν ο εφιάλτης της Γαρυφαλλιάς, ήταν η φρίκη του θανάτου της, ήταν μια ακόμα μαύρη μέρα για όλες και όλους μας, που γινόμαστε θεατές μίας ακόμα γυναικοκτονίας, χωρίς έλεος!

Το ζήτημα είναι κοινωνικό. Η κακοποίηση των γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο και οφείλουμε να το εξαλείψουμε με κάθε τρόπο. Δε μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να ξεριζωθεί η πατριαρχία. Δε μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να μεγαλώνουν οι μάνες και οι πατεράδες Κυρίους που σέβονται τις γυναίκες και - φυσικά - τους εαυτούς τους. 

Τα αποβράσματα αυτά, οι δολοφόνοι και οι εν δυνάμει δολοφόνοι ζουν ανάμεσά μας. Δε δέχονται να διαφωνήσεις μαζί τους, δεν αντέχουν να μην επιβάλλουν το αντριλίκι τους και κλείνουν στόματα με τον χειρότερο και πλέον άνανδρο τρόπο. Θρασύδειλες υπάρξεις ατιμώρητες για χρόνια ώσπου να αποκαλυφθούν οι δολοφονικές τους τάσεις.

Ας τελειώνουμε μαζί τους.

 

Σταυρούλα Κεντιέ

Χώρισα 2017. All rights Reserved.