Από το "πέσιμο" στη σχέση

Από το "πέσιμο" στη σχέση

Tί συμβαίνει όταν ένα «πέσιμο» μοιάζει με προοπτική για πραγματική σχέση;

Πώς πηγαίνεις σε αυτή την καινούρια περιοχή;

Πώς κάνεις το «πέσιμο» έρωτα και αγάπη;

Γιατί ένας σύγχρονος άντρας που σήμερα έχει έτοιμη φαντασίωση στο κομπιούτερ του και πάρα πολλές επιλογές για σεξ, να σταθεί σε σένα;

 

από την συγγραφέα και sex editor Ειρήνη Χειρδάρη

Σήμερα το φλερτ, τα ραντεβού, και το να περιμένεις για το πρώτο φιλί μοιάζουν σαν παλαιομοδίτικο αστείο. Έχουμε τις δουλειές μας, φίλους για να βγαίνουμε, και η προσωπική μας ικανοποίηση έρχεται πρώτη. Το «πέσιμο», δουλεύει στην γρήγορη εποχή μας γιατί είμαστε πολυάσχολοι.

Στο μυαλό μου, οι περισσότερες ερωτικές σχέσεις σήμερα ξεκινούν με ένα πέσιμο. Κατά το φλερτ στο ίντερνετ, για παράδειγμα, όταν στέλνεις σε έναν άγνωστο άντρα ότι είναι σέξι- με άλλη λέξη- είναι πέσιμο, δεν είναι φλερτ. Όταν ένας friend από το fb σου γράφει σε φαντασιώνομαι, δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, θα ήθελα να κάνουμε σεξ, ε, είναι πέσιμο. Παρότι είναι εντελώς αντίξοες συνθήκες για την δημιουργία σχέσης με μέλλον, δεν είναι και απίθανο να συμβεί αυτό. Αρκεί να ξέρεις κάποια πράγματα για την χημεία και πώς ανεβάζεις το Επίπεδο Ενδιαφέροντος σε έναν άλλον άνθρωπο.

Xημεία είναι μια φυσική συναισθηματική έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους . H οποία έρχεται σαν αποτέλεσμα της φυσικής έλξης των σωμάτων, (αρέσει ο ένας στον άλλον, γουστάρει ο ένας τον άλλον, έλκεται σωματικά ο ένας από τον άλλον) αλλά και της ταυτόχρονης συμπάθειας και καλής επικοινωνίας που έχουν (άρα οι δυο προσωπικότητες ταιριάζουν, έχουν κοινά). Σίγουρα δε μπορείς να ελέγξεις τις ορμόνες ενός ανθρώπου, αλλά μπορείς να επηρεάσεις το μυαλό του να δώσει ένα μικρό σπρώξιμο σε αυτές τις ορμόνες, να πάρουν μπρος. Δεν λέω να κλείσετε αμέσως την συμφωνία για σεξ, αντίθετα. Οι θετικές δονήσεις της χημείας, έρχονται από το να είσαι αστεία, διασκεδαστική, συναρπαστική, να μπορείς να ακούς, να δείχνεις ενδιαφέρον. Συμπεριφέρσου με άνεση, για να τον κάνεις να νιώσει άνετα. Πολύ πριν έρθει το σεξ.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Το κοινό έδαφος μπορεί να είναι πνευματικό, συναισθηματικό, ή ηθικό. Πρέπει λοιπόν κατά το «πέσιμο» να βάλετε σύνδεση, ομοιότητες, κάπου σε αυτά τα τρία. Ξέχασε την θεωρία ότι τα αντίθετα έλκονται. Άκουσέ τον, παρατήρησε τον, και μετά πράτεις, μιλάς και λειτουργείς. Αυτό δε σημαίνει ότι θα συμφωνείς μαζί του στα πάντα, απλά κοινό έδαφος θέλουμε. Δηλαδή μπορεί και οι δύο να είστε σινεφίλ. Αλλά δε χρειάζεται να συμφωνήσεις μαζί του ότι αν δεν δεις κι εσύ έναν Ταρκόφσκι καθημερινά δεν πάει καλά η μέρα. Έχεις την δική σου σκέψη πάνω σε αυτό το κοινό έδαφός σας και ευχαρίστως θα την ακούσει.

 

ΔΕΙΞE OTI ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ- ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΝ

Το να έχεις αντίληψη, να διαισθάνεσαι τους άλλους, είναι γενικά μεγάλο προνόμιο στο dating, στην διαδικασία των ραντεβού που περνά μια single. Eίναι ακόμη πιο απαραίτητο όταν πρόκειται να δημιουργήσεις χημεία. Λογικά ξέρεις λίγη αντρική γλώσσα σώματος. Σε πιάνει χαμηλά από την μέση, σου δίνει το μπράτσο του, όταν τα σημάδια είναι θετικά. Ξέρεις και τα αρνητικά, όπως ένα ψεύτικο χαμόγελο. Σε όλες τις συζητήσεις περί το άντρες-γυναίκες παίρνεις το μέρος των αντρών. Γενικά να ξέρεις ότι και οι άντρες έχουν περάσει πολλά στην αγορά σεξ, έχουν απορριφθεί, έχουν πέσει σε τρελές, ψυχαναγκαστικές, τους έχουν μειώσει, τους έχουν προσβάλει , τους έχουν απατήσει ή τους έχουν εγκαταλείψει χωρίς λόγο.

Πρέπει επίσης να ξέρεις πότε γελάς, πότε προκαλείς σεξουαλικά και πότε εκείνος χρειάζεται απλά μια αγκαλιά. Δείξε του επίσης ότι σε καταλαβαίνει. Πες στου το. Δεν υπάρχει καλύτερο κομπλιμέντο σε έναν άντρα, ότι καταλαβαίνει τουλάχιστον μία γυναίκα εκεί έξω. Οι περισσότερες που έχουν περάσει από την ζωή του τον έχουν αποκαλέσει από αναίσθητο μέχρι συναισθηματικά ανάπηρο.

 

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ

Το μυστήριο δημιουργεί σεξουαλική ένταση. Μην λες τα πάντα, για την δουλειά σου, τις φίλες σου, τους πρώην σου… Άφησε κάποια αναπάντητα ερωτήματα, μην σε απομυθοποιήσει αμέσως. Γι΄ αυτό υπάρχουν άλλωστε οι φεισμπουκοέρωτες, γιατί είναι πολύ εύκολο κάποιος να το παίξει μυστηριώδης στο διαδίκτυο. Γι΄ αυτό όλα αυτά τα ψαγμένα στάτους, οι μονολεκτικές απαντήσεις στο inbox, τα απίστευτα συναισθηματικά τραγούδια που ανεβαίνουν στα προφίλ. Αντίθετα, οι γυναίκες που ανεβάζουν σε φωτογραφίες όλη τους την ζωή στο φέισμπουκ, από γάμους, βαφτίσια, κολλητές, το μπάρμπα τους, από το σχολείο με συμμαθήτριες, δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν κάποιο μυστήριο. Και από πάνω γράφουν στάτους "καλημερούδια". Μην βάλεις τίποτα στάτους. Βάλε ένα τραγούδι σέξι. Οι άντρες θέλουν το συναρπαστικό. Να του δίνεις μυστήριο και πρόκληση, να εξάπτεις την φαντασία του. Αυτό δεν σημαίνει να φαίνεσαι απόμακρη, ή σνομπ. Μυστηριώδης είναι να είσαι απρόβλεπτη. Να μην ξέρει πώς θα τελειώσει κάθε σας ραντεβού. Σκηνοθέτησέ τα τα ραντεβού. Πού θα πάτε, τί θα του πεις, πότε θα τον αγκαλιάσεις. Πολλές πάνε κατευθείαν σπίτι του. Εκτός από ένα σεξ, μην περιμένεις τίποτα πιο σπουδαίο.

 

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ BOOTY CALL

Το τηλεφώνημα τελευταίας στιγμής για ευκαιριακό σεξ. Είναι δύσκολο να το αλλάξεις μετά. Αν έχεις μάθει έναν άντρα να σου τηλεφωνά τελευταία στιγμή, αργά το βράδυ, για να περάσει από το σπίτι, δεν θα γίνει σχέση. Και αν σε έχει δει για ξεπέτα αρχικά, είναι δύσκολο να αλλάξουν τα δεδομένα μετά. Ακόμη και όταν εσύ θέλεις σεξουαλική σχέση από έναν άντρα, καλύτερα να βγαίνετε ένα ραντεβού πριν. Προσέξε, πολλοί άντρες σήμερα έχουν συνηθίσει με sexting και bootycall και ότι του φανεί του Λωλοστεφανή, και μετά απορούν κι εκείνοι που δεν ερωτεύονται. Δεν υπάρχει το "να δούμε πού θα πάει το θέμα", μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Το θέμα θα πάει πάντα όπου το πάμε.

 

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ SEXTING

Όλα ξεκινούν με ένα μήνυμα. Μπορεί να είναι και σεξουαλικό μήνυμα. Αλλά προσέξε το sexting. Το sexting είναι πολύ συνηθισμένο σήμερα. Ο καθένας δηλαδή στο σπίτι του, ανταλλάσσουμε σεξουαλικά μηνύματα και εκτονωνόμαστε με αυνανισμό. Δεν θα σου δώσει τίποτα παραπάνω πέρα από γυμνασμένο αντίχειρα. Ούτε καν live σεξ. Οι άντρες δεν είναι σαν τις γυναίκες. Σε μας πολλές φορές ο πρώτος οργασμός είναι προκαταρκτικό - μετά το ποπ δεν έχει στοπ. Οι άντρες είναι μια κι έξω. Αν κορυφώσει ο άλλος, θα πάει για ύπνο. Γιατί να σε συναντήσει; Και μετά νιώθεις εσύ χάλια, ανικανοποίητη, λες μα τί θέλει επιτέλους ο τύπος, τι με τσιγκλάει και δεν έρχεται να με βρει, δεν ξέρει τί θέλει. Ξέρει τί θέλει. Να εκτονωθεί, να χαλαρώσει, και μετά να πάει για ύπνο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και sex από chat, το cyber sex με κάμερα κλπ.


(πηγή φωτογραφιών: gentlemen.me)

 

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Πρέπει να είσαι συναισθηματικά ώριμη για να μπορείς να χειριστείς μια ιντερνετική σχέση. Μπορεί ναι, να πάει σε κανονική σχέση, αλλά προσέξε κάποια πράγματα. Καταρχήν, τσέκαρε πολύ καλά το προφίλ του, αν είναι αληθινό. Έχεις τηλέφωνο σπιτιού; Οι παντρεμένοι που απιστούν δεν δίνουν τηλέφωνο σπιτιού, λένε ότι δεν έχουν. Δεύτερον, ένας άντρας σε θέλει όντως, στο τρίτο μήνυμα που θα στείλει στο inbox σου έχει ζητήσει ραντεβού. Μην αφήνεις κανέναν να σου κλέβει τον χρόνο σου. Και ο έρωτας από το ίντερνετ θα περάσει από διαδικασία πραγματικών ραντεβού.

 

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι άνθρωποι που θέλουν να γνωριστούν βγαίνουν ραντεβού. Χρειαζόμαστε τα ραντεβού. Για να δουλέψουμε το Ρομάντσο, την Σεξουαλική Πρόκληση και την Στοργή. Από αυτά τα τρία έρχεται ο έρωτας. Το σημαντικό ραντεβού στην ζωή ενός εργένη είναι το σαββατοκύριακο. Κλείνεις κατευθείαν σαββατοκύριακο ραντεβού με αυτόν που σου αρέσει. Αν σε βάζει Τρίτη ή Τετάρτη, επιμένεις ότι σαββατοκύριακο έχεις χρόνο. Αν πάντα κάτι άλλο έχει να κάνει το σαββατοκύριακο, κάτι δεν πάει καλά. Του λες «λυπάμαι γλυκέ μου, εγώ ήθελα κάποιον να βλέπω τα σαββατοκύριακα». Αν σε βάζει ραντεβού μία φορά την εβδομάδα, επίσης κάτι δεν πάει καλά. Τον αποχαιρετάς με τον ίδιο γλυκό τρόπο. Γιατί από τη μια μπορεί ο ίδιος άντρας να επιστρέψει σε ένα άλλο timing της ζωής σας βελτιωμένος, και από την άλλη, κάνεις πάντα χώρο στην ζωή σου, δεν αφήνεις καταστάσεις να σέρνονται.

 

ΣΕΞ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δεν λες ότι είναι νωρίς ή για ποια σε πέρασε. Λες "ξέρεις κάτι; Επειδή σε θέλω, επειδή μου έχεις κάνει εντύπωση, δεν θέλω να σε χαραμίσω για ένα σεξ". Και τον αγκαλιάζεις. Χρειαζόμαστε κάποια ραντεβού για να δουλέψουμε Σεξουαλική Πρόκληση (χωρίς σεξ), Ρομάντσο και Στοργή. Και να μάθουμε πώς θα ανεβάζουμε το Επίπεδο Ενδιαφέροντος του άλλου. Σκέψου το σαν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Μην πας να πετάξεις τη μπάλα από μακριά. Πρέπει να είσαι κοντά στο τέρμα του αντιπάλου για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες για γκολ. Έτσι είναι και ο έρωτας. Πρέπει πάντα να είσαι όσο πιο κοντά στις πιθανότητες για έρωτα.

 

Την Ειρήνη Χειρδάρη μπορείτε να την βρείτε στο www.sexelixis.gr

 

(πηγή αντιπροσωπευτικής φωτογραφίας άρθρου: hk.asiatatler.com)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.