Όταν ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο χωρίζει

Όταν ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο χωρίζει

Ο διευθύνων σύμβουλος του Amazon Jeff Bezos και η σύζυγός του, MacKenzie, παίρνουν διαζύγιο μετά από 25 χρόνια γάμου.

Σίγουρα δε θα τον βρείτε να... πονάει στο πρώτο τραπέζι στον Ρέμο, θα δείτε όμως πολιτισμένη...κοινή δήλωση στο Twitter!

"Μετά από μια μακρά περίοδο εξερεύνησης της αγάπης και δικαστικού διαχωρισμού, αποφασίσαμε να χωρίσουμε και να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία ως φίλοι", δήλωσε το ζευγάρι, όπως αναφέρει το BBC.

Η Amazon, που σχηματίστηκε πριν από 25 χρόνια, αυτή την εβδομάδα άφησε πίσω τη Microsoft για να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Ο 54χρονος Jeff Bezos ο οποίος ίδρυσε τον Amazon, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaire, με εκτιμώμενο πλούτο 137 δισ. Δολ., Περίπου 45 δισ. Δολάρια μπροστά από τον Bill Gates.

Η 48χρονη MacKenzie Bezos είναι μυθιστοριογράφος, η συγγραφέας του The Testing of Luther Albright (2005) και των Traps (2013).

"Αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που βρήκαμε ο ένας τον άλλον και βαθιά ευγνώμονες για κάθε ένα από τα χρόνια του γάμου μας", αναφέρει το ζευγάρι.

"Αν ξέραμε ότι θα χωρίζαμε μετά από 25 χρόνια, θα το κάναμε και πάλι."

"Αν και οι τίτλοι μας μπορεί να είναι διαφορετικοί πια, παραμένουμε μια οικογένεια, και παραμένουμε αγαπητοί φίλοι".

Πέρυσι οι δυο τους δρομολόγησαν μαζί ένα φιλανθρωπικό σχέδιο, το Day One Fund, με σκοπό να βοηθήσουν τις οικογένειες χωρίς σπίτι και να οικοδομήσουν προσχολικά ιδρύματα σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος.

Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά - τρεις γιους, και μια υιοθετημένη κόρη.

Ο MacKenzie Bezos δήλωσε στο περιοδικό Vogue το 2013 ότι το ζεύγος είχε συναντηθεί όταν πήρε συνέντευξη στη σύζυγό του για δουλειά στη Νέα Υόρκη.

Αρραβωνιάστηκαν μετά από τρεις μήνες που έβγαιναν και παντρεύτηκαν λίγο μετά, το 1993.

Ένα χρόνο αργότερα ο Jeff ίδρυσε το Amazon - το οποίο ξεκίνησε ως ηλεκτρονικός λιανοπωλητής βιβλίων.

Από τότε η εταιρεία επεκτάθηκε σε έναν γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Amazon ανερχόταν σε 797 δισ. Δολάρια (£ 634 δισ.) Όταν η χρηματιστηριακή αγορά των Η.Π.Α. έκλεισε τη Δευτέρα, μετά την άνοδο 3,4% ρίχνοντας την Microsoft, σε αξία 789 δισ. Δολαρίων.

Δε θέλουμε να σκεφτούμε το ποσό της διατροφής...

 

(Φωτογραφία: gannett-cdn.com- πηγή πληροφοριών BBC News)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.