Το Hair Design και οι μεγάλες αλλαγές

Το Hair Design και οι μεγάλες αλλαγές

Στην πρώτη μου ανάρτηση, απαντώ στο ερωτηματολόγιο της Σταυρούλας Κεντιέ.

- Πάνο, είσαι πολλά χρόνια στον χώρο. Έχεις ανακαλύψει τί είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες;

Ναι. Αυτή είναι η δουλειά μου εξάλλου. Αν δεν ανακαλύψεις ή - έστω - πας κοντά στο τί θέλει η γυναίκα, τότε μάλλον δεν είσαι καλός στη δουλειά σου.. Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δείχνουν ότι το έχω βρει!

- Πότε ανακάλυψες ότι θέλεις να ασχοληθείς με το hair styling και το design;

Αυτή ήταν μία ανάγκη που μου δημιουργήθηκε πριν από 17 χρόνια περίπου, οπότε και ξεκίνησα το πρώτο μου μαγαζί. Το design το εμπνεύστηκα, όταν σε νεαρή ηλικία ταξίδεψα στο εξωτερικό, και βρέθηκα στην περιοχή Μίτε στο Βερολίνο. Εκεί αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω κάτι πρωτοποριακό, πάνω στην τέχνη που είχα σπουδάσει. Ήθελα να το εξελίξω και, από τότε συνεχίζω να το εξελίσσω, αφού η τέχνη μου και το design έγιναν ένα. Στο Μίτε είδα κάτι άλλο που δεν υπήρχε στην Αθήνα και μπήκε μέσα μου μια φλόγα να κάνω κάτι διαφορετικό.

- Είσαι ιδιαιτέρως αγαπητός στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πώς πιστεύεις ότι κέρδισες την εμπιστοσύνη των επωνύμων;

Τους καλλιτέχνες πρέπει να τους ακούς. Για παράδειγμα, οι ηθοποιοί μπορεί να πρέπει να παίξουν και πάνω από δύο ρόλους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συνεπώς να βρίσκονται σε διαφορετική ψυχολογία πολύ συχνά. Ακριβώς γι' αυτό πρέπει να έχεις ανοιχτά αυτιά, να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες τους, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκονται και να πράττεις μετά. Προσωπικότητες συγκρούονται ή ταυτίζονται με ρόλους και γι' αυτό πρέπει να είσαι κοντά σε αυτό που έχουν ανάγκη.

- Τι παρέχει ένας hair designer σε έναν άνδρα ή μία γυναίκα;

Παρέχει αλλαγή, ανανέωση, ιδέες, τεχνική κατάρτιση, μόδα. Γνωρίζει τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει μια γυναίκα ή ένας άνδρας το παρουσιαστικό του. Ταυτόχρονα έχει την ικανότητα να αντιληφθεί και να παρουσιάσει (και, στη συνέχεια, κάνει) αυτό που ζητάει ο/η ενδιαφερόμενος/η, που δε μπορεί να το πει με λόγια.

- Ποιό είναι το πιο τρελό πράγμα που σου έχει ζητήσει ποτέ κάποιος ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο σου;

Υπάρχουν πολλά περιστατικά να θυμηθώ, λόγω πολλών χρόνων εμπειρίας και πελατολογίου, που αποτελείται από νεολαία, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες. Ένα τρελό πράγμα που μου έρχεται τώρα, είναι η ολική μεταμόρφωση μιας γυναίκας, η οποία από κλάσικ, καθημερινή και άτονη, χωρίς στιλ, μέσα σε ένα πρωί τόλμησε μία αλλαγή που με ξάφνιασε! Άλλαξε χρώμα, κούρεμα και styling και μεταμορφώθηκε σε Hair Idol! Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Παρά την εμπειρία μου, έμεινα άναυδος. Ήταν μία άλλη γυναίκα από αυτή που μπήκε, διαφορετική, όμορφη και λαμπερή.

- Μία συμβουλή προς όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά τους.

Πρώτα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν. Είμαι από αυτούς που θα δώσουν χρόνο. Ποτέ εν βρασμώ και με πολλή συζήτηση θα πάμε για την αλλαγή. Πρέπει να καταλάβω τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, για να πέσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μεγάλη αλλαγή που θα κάνει. Πάντα με βάση και γνώμονα την καθημερινότητά τους. Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές πρέπει να γίνονται ομαλά, για να είναι και προσαρμοσμένες πάνω στον καθένα ξεχωριστά.

 

Πάνος Τζάκος

Hairstylist

 

Χώρισα 2017. All rights Reserved.