Γιατί περιμένεις ένα χωρισμό για να αγαπήσεις το σώμα σου;

Γιατί περιμένεις ένα χωρισμό για να αγαπήσεις το σώμα σου;

Δεν είναι λίγες οι φορές που, μετά από έναν χωρισμό, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να επενδύσουν στο σώμα και την υγεία τους.

Τοποθετώ τη λέξη 'υγεία' σε δεύτερη μοίρα, γιατί σίγουρα το πρώτο βήμα γίνεται για να νιώσει καλύτερα το άτομο με τον εαυτό του και η σωματική του εμφάνιση είναι κάτι που αντικρίζει καθημερινά στον καθρέφτη.

⚡️Δυστυχώς πολλά ζευγάρια μέσα στη σχέση τους καλύπτουν μεγάλα τους κενά όπως είναι η μοναξιά και η ανασφάλεια.Το άτομο που έχεις δίπλα σου πρέπει να σε συμπληρώνει, να σε πηγαίνει μπροστά, να σε εξελίσσει, όχι απλά να καλύπτει ανησυχίες και αμφιβολίες του εαυτού σου. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια να συμμετέχεις σε μία σχέση ως συνένοχος της μεγαλύτερης καταστροφής της ζωής σου. Να είσαι με έναν άνθρωπο που στην ουσία τον χρησιμοποιείς για να δώσεις ένα τόνο επιβράβευσης στην καθημερινή σου ανησυχία αν έχεις όντως αξία ως άτομο, αν εμφανησιακά ελκύεις τους άλλους αλλά παράλληλα για να νιώσεις ασφάλεια και προστασία πίσω από μια αδύναμη πλευρά που σου έχει δημιουργήσει το φόβο της μελλοντικής σου μη επιβίωσης.

✖️Σίγουρα είναι λάθος όλο αυτό το σενάριο και σίγουρα δε θα αργήσει η μέρα που θα καταλάβεις ότι με το άτομο που έχεις δίπλα σου δεν εξελίσσεσαι και απλά συνυπάρχεις.Ίσως το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου για να φαίνεται μίζερη, ανιαρή, καταστροφική για τα πιο δημιουργικά σου χρόνια.

Όλα αυτά που αναφέρω είναι βίωμα από ασκούμενους που επικοινωνούνε μαζί μου μετά από ένα χωρισμό κάνοντας με να νιώθω ότι συναντώ άτομα που προέρχονται από μια χαμένη ζωή που δεν μπορεί να επιστραφεί. Η σχέση είναι πρόοδος, είναι δημιουργία, είναι καθημερινή ευτυχία. Ακόμη και οι δύσκολες στιγμές σε μια υγιή σχέση είναι μάθημα για να αναπτύξεις τις καλύτερες πτυχές του εαυτού σου και να βελτιώσεις τις απρόβλεπτες συμπεριφορές σου.

Σε μια υγιή σχέση το πρώτο που πρέπει να έχει υγεία είναι το σώμα σου, από εκεί ξεκινάνε όλα. Αγαπάω τον εαυτό μου σημαίνει φροντίδα, εκγύμναση, διατροφή, σωστός ύπνος.

❓Γιατί να περιμένεις να χωρίσεις για να βελτιώσεις την εμφάνιση σου; Το σώμα σου είναι το καλύτερο αξεσουάρ, το βλέπεις καθημερινά εσύ και ο κόσμος που συναναστρέφεσαι. Το έχεις παρατήσει και όμως αναρωτιέσαι γιατί πλέον δε σε ποθεί ο σύντροφος σου. Γιατί κατηγορείς το διπλανό σου όταν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να ερωτευτείς και να θαυμάσεις το παρουσιαστικό σου. Δε θα κατηγορηθείς κενός αν φροντίσεις το μέσο που σε κάνει να είσαι λειτουργικός και ανθεκτικός μέσα στη διάρκεια μιας ημέρας. Και ένα καλαίσθητο σώμα είναι μια ωραία αίσθηση που σου γεννά πολλά αισθήματα καθημερινής ικανοποίησης και αυτοεκτίμησης.

Στεναχωριέμαι για άτομα που με πλησιάζουν για εκγύμναση και είναι τόσο δυνατά και εξελίσσιμα που δεν μπορώ να πιστέψω πως επέτρεψαν στον εαυτό τους να φτάσουν σε μία τόσο κακή σωματική κατάσταση.Η σχέση είναι πρόοδος. Φτιάχνεις την υγεία σου, την καριέρα σου, την μόρφωση σου, εξελίσσεσαι, δεν πεθαίνεις μέσα σε αυτήν.

✔️Εκγύμναση και διατροφή είναι το δύο βασικότερα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα άτομο αν θέλει να θεωρεί τη ζωή του επιτυχημένη. Μου έχει τύχει διάστημα 1,2 εβδομάδων χωρίς εκγύμναση και νιώθω αμέσως να υπολειτουργώ τόσο σωματικά όσο και νοητικά.

Προσπάθησε να μπεις σε μία διαδικασία να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου και να αποκτήσεις ενέργεια με το σύντροφο σου. Μην πεθαίνεις σε μία σχέση, σίγουρα δεν σου αξίζει. Σε κανέναν δεν αξίζει η υποτονικότητα και η μιζέρια.

👉Θα ήθελα να αγαπήσεις το σώμα σου όσο βρίσκεσαι μέσα στη σχέση. Αν δεν έχεις χρόνο για την υγεία σου, δε θα έχει και εκείνη χρόνο για σένα. Και πίστεψε με αυτή είναι η πολυτιμότερη σχέση και στην έχει προσφέρει η φύση απλόχερα .Μη τη θεωρείς δεδομένη και μην περιμένεις ένα πρόβλημα υγείας να σε κάνει να την εκτιμήσεις.

Διονύσης Φέξης
Personal Trainer

 

 

Χώρισα 2017. All rights Reserved.