Είναι αληθινός έρωτας;

Είναι αληθινός έρωτας;

Εκεί που τελειώνει ένα ψέμα, ξεκινάει η αλήθεια.

Κι εγώ πάντα αυτό αναζητούσα, την αλήθεια. Έναν αληθινό άνθρωπο, το αληθινό συναίσθημα, την αληθινή αγάπη. Κάποτε νόμιζα πως ήταν σπάνια όλα αυτά. Πως ήταν σπάνιο να βρεις τον έρωτα. Από την άλλη πλευρά, έβλεπα γύρω μου φίλες μου που κάθε...τρεις και λίγο ήταν "ερωτευμένες". Με τον έναν και τον άλλον ή και με την ιδέα κάποιου απλώς!

Μα όντως γίνεται ένας έρωτας να είναι αληθινός, όταν τελειώνει; Ή όταν μετά από λίγο - ή και ταυτόχρονα! - αφορά σε άλλο πρόσωπο;

Γίνεται... Τώρα που έφτασα τα 50 μου, μπορώ ΙΣΩΣ να έχω άποψη: Τίποτα - μα τίποτα - δεν κρατά αιώνια. Το ίδιο και ο έρωτας.
Δε θα πω ακριβώς πως είναι συναίσθημα που έχει ημερομηνία λήξης, ούτε ψευδαίσθηση, ούτε κάτι ουτοπικό, ούτε κάτι που κατασκευάζουμε οι ίδιοι.
Ο έρωτας συμβαίνει μέσα μας. Γεννιέται στο κέντρο μας, απασχολεί το μυαλό μας, το σώμα μας κι επηρεάζει κάθε μας κίνηση στην καθημερινή μας ζωή.
Ο έρωτας είναι όντως ζωή. Σου δίνει ενέργεια, σε "ξυπνάει", σε ανεβάζει, γεννά ορμόνες που σε πάνε προς την ευτυχία. Έχει ένταση, μοιάζει με ίωση σε έξαρση και ίσως, αν δεν τον προσέξεις όπως του πρέπει μάλιστα, ξεθυμαίνει και περνάει. Απλά περνάει... Δεν ήταν όμως ψέμα. Συνέβη. Συνέβη και έβαλε κάθε σου κύτταρο σε μπελάδες! Καλώς ή κακώς, όταν "περνάς έρωτα", βρίσκεις κάποιους μπελάδες...
Θέλω να καταλήξω λοιπόν, στο να μη φοβάστε να ερωτευτείτε και να μη φοβάστε να το πείτε, ακόμα κι αν ο έρωτάς σας κρατήσει...μια στιγμή! Μια μέρα... Ένα χρόνο. Συμβαίνει, είναι αληθινός έρωτας! Απλά, μετά από λίγο μπορεί να έρθει κι άλλος έρωτας. Και αργότερα, κι άλλος ένας και όσοι έρωτες... καλώς να έρθουν. Να σε κάνουν τον ίδιο να νοιώσεις αληθινός!
Κι αν περάσει, πέρασε. Δε θα πεθάνουμε κιόλας (αν και κάποιοι έρωτες έφτασαν εκεί...). Κράτα σφιχτά, κάθε νανοστιγμή που σε γέμισε. Που πλημμύρισε με τρισεκατομμύρια κατακόκκινες καρδούλες το αίμα που ρέει σε όλο σου το κορμί. Εγώ κρατάω γερά όλα αυτά, που ήρθαν κι έφυγαν και ξέρω όμως, ότι ήταν αληθινά. Αληθινά πυροτεχνήματα μέσα στα σκοτάδια μου. Αληθινά ΔΙΚΑ ΜΟΥ... Και η μοναξιά μου σήμερα, δική μου κι αυτή...

Μπέτυ, 50

(πηγή φωτογραφίας: www.elitedaily.com)

Χώρισα 2017. All rights Reserved.