Θέλετε σοβαρή αλλαγή στο σώμα σας;

Θέλετε σοβαρή αλλαγή στο σώμα σας;

Ακολουθήστε μία συνάρτηση της εκγύμνασης,της διατροφής και της σωματικής εμφάνισης.

Τι θέλω να πω με αυτή τη φράση;

Στην προσπάθεια να αλλάξω το σώμα μου, πρέπει να παρακολουθώ τις επιδόσεις μου στο πρόγραμμα εκγύμνασης, το διατροφικό μου πλάνο και την εικόνα μου στον καθρέφτη. Επιπλέον το αίσθημα της πείνας θα αποτελεί γνώμονα για τη μυικότητα που χτίζω και το πώς δουλεύει ο μεταβολισμός μου. Συνήθως, όταν το σώμα κάνει κτήμα τα νέα μυϊκά κιλά σού δημιουργεί μία αίσθηση πείνας.

("Μα γιατί μιλάτε συνέχεια για μυϊκά κιλά;Εγώ θέλω να χάσω κιλά."
Το χτίσιμο του μυϊκού συστήματος θα εκτοξεύσει το μεταβολισμό σου και θα χάσεις όσα κιλά θες!!!)

Επομένως βλέπω τα κιλά που ανεβάζω στα όργανα και παρακολουθώ το σώμα αν βελτιώνεται.Υπάρχει διαφορά μεταξύ του "σηκώνω κιλά" και "βελτιώνω το σώμα μου".Σε αρχική φάση βελτιώνεται το νευρικό σύστημα και έπειτα το μυικό .Για το εμφανισιακό κομμάτι μάς ενδιαφέρει το μυικό σύστημα , το οποίο με τη σειρά του θα επηρεάσει και το διατροφικό πλάνο.

✔️Όσα κιλά και να σηκώνετε αν δεν εκκρίνει ο οργανισμός την αυξητική ορμόνη δεν πρόκειται να έχουμε χτίσιμο μυϊκών κιλών.Η καλή ψυχολογία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την έκκριση της.

Είναι μια ολόκληρη διαδικασία να αλλάξεις το σώμα σου και η έκκριση ορμονών πάλι πρωταγωνιστεί.Ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τη διατροφή σε συνάρτηση με τα μυϊκά κιλά που χτίζουμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα κλειδιά.Ίσως τελικά αυτή να είναι και η βασικότερη αιτία που ο κόσμος γυμνάζεται χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

Η εκγύμναση έχει απόλυτη σχέση με τα εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα σε γραμμάρια και όχι απλά με την υγιεινή διατροφή.Θέλω να δώσετε προσοχή σε αυτήν την αναφορά μου.
⚡️Άλλο τρέφομαι σωστά και άλλο τρέφομαι για το αποτέλεσμα.
⚡️Τρέφομαι για το αποτέλεσμα σημαίνει ζυγίζω την τροφή μου.

Αυτός ο παράλληλος σχεδιασμός του διατροφικού πλάνου και η αλλαγή των ποσοτήτων του φαγητού σύμφωνα με την πρόοδο του ασκούμενου είναι όλο το μυστικό.

Καθετί είναι πολύ εύκολο αλλά και πολύ δύσκολο αρκεί να γνωρίζεις τη διαδικασία ...

Διονύσης Φέξης
Personal trainer

 

(πηγή φωτογραφίας: )

Χώρισα 2017. All rights Reserved.