Γράψε την ερώτησή σου στο xorisa.gr και θα σου απαντήσουμε

Γράψε την ερώτησή σου (μέχρι 60 λέξεις) στο xorisa.gr και θα σου απαντήσουμε.

Ερώτηση

Πιστεύω πως είναι άπιστος. Μου έχει δημιουργήσει τρομερές ανασφάλειες και άγχος. Σκέφτομαι να τον παρακολουθήσω και να δω που πηγαίνει. Είναι δυο νύχτες που η διαίσθησή μου λέει ότι δεν κοιμάται στο σπίτι του. Και φυσικά ούτε μαζί μου. Αν όμως με δει; Δε θα εκτεθώ ανεπανόρθωτα; Άννα Κ., 28

Απάντηση

Αγαπητή Άννα Κ., ακόμη και αν βγάλεις "λαβράκι", η παρακολούθηση δεν είναι μία σωστή τακτική. Το καλύτερο θα είναι να βρεις το θάρρος και να τον ρωτήσεις ευθέως.
Μπορείς και να γίνεις συγκεκριμένη, ρωτώντας για τα βράδια που πιστεύεις ότι κοιμήθηκε αλλού. Το αν η απάντησή του θα είναι αλήθεια ή ψέμα, θα το καταλάβεις από το βλέμμα του. Συνήθως, φαίνεται.

Ερώτηση

Είμαι θύμα "καλών γονέων". Οτιδήποτε και αν κάνω στο ερωτικό κομμάτι, σκέφτομαι πώς θα με κρίνουν, αν κάνω το σωστό ή το λάθος για αυτούς. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αγχώνομαι ότι κάνω κάτι "κακό". Πώς θα γίνει να το αποβάλω αυτό; Γεωργία, 22

Απάντηση

Αγαπητή Γεωργία, φαίνεται πως εκτιμάς και σέβεσαι τους γονείς σου και αυτό σε τιμά. Κανείς όμως δε θα σε μαλώσει αν συνεχίσεις να κάνεις ό,τι κάνεις χωρίς τύψεις και ενοχές! Η πράξη παραμένει η ίδια, απλά χωρίς άγχος, θα την απολαύσεις περισσότερο. Όταν είσαι με τους γονείς σου, είσαι μαζί τους και όταν είσαι με το φίλο σου, είσαι μαζί του. Μην συγχέεις καταστάσεις.

Ερώτηση

Έχω μια σχέση που θέλω να προχωρήσω, αλλά ντρέπομαι πολύ για το σώμα μου. Είμαι 1.60 και 70 κιλά. Το πρόβλημά μου είναι πώς θα με δει χωρίς ρούχα αυτός που θέλω; Να τον χωρίσω να φτιάξω το σώμα μου και να γυρίσω μετά; Βάσω, 19

Απάντηση

Αγαπητή Βάσω, για να σε έχει προσέξει ο φίλος σου, πίστεψέ με, δε θα τον ενοχλεί τίποτα στο σώμα σου! Αυτές είναι ανασφάλειες δικές σου, τις οποίες πρέπει να ξεπεράσεις και να μην προβάλεις, γιατί θα είναι ρίσκο για τη σχέση σου. Αν το θέλετε και οι δυο, κάντε το βήμα. (Και μην φύγεις για extreme makover και γυρίσεις! Δεν έχουμε ιδέα αν θα σε θέλει το ίδιο τότε.)

Ερώτηση

Έχω μία σχέση (;) σχεδόν 5 χρόνια. Εκείνος συμπεριφέρεται σαν παιδί. Εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο (πρόβλημα κι αυτό). Εγώ 32, σταθερή και λατρεύω τη συνήθεια. Εκείνος επίσης 32, αλλά έχει θέμα με τη δέσμευση. Περνάμε χρόνο μαζί και μιλάμε όλη μέρα, αλλά δε λέει ότι έχουμε σχέση! Ζηλεύει όταν βγαίνω, αλλά δε μου το απαγορεύει, γιατί - και καλά - δεν έχουμε κάτι! Κουράστηκα αλλά δεν μπορώ και να το τελειώσω. Άννα, 32.

Απάντηση

Αγαπητή Άννα, ζούμε στην εποχή κατάργησης της ταμπέλας. Αν αυτά τα 5 σχεδόν χρόνια είστε ο ένας για τον άλλον μόνο και περνάτε ωραία μαζί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, έχετε κανονικότατη σχέση. Μείνε, λοιπόν, στην ουσία. Σίγουρα, ο κοινός εργασιακός χώρος μπορεί να φέρει φθορές ή δυσκολία σε περίπτωση απομάκρυνσης, αλλά από ό,τι φαίνεται η σχέση αυτή έχει δοκιμαστεί. Άρα απομένει να πάει ένα βήμα παρακάτω. Χαλάρωσε και απόλαυσέ το.

Ερώτηση

Είχα σχέση 10 μήνες με ένα καλό παιδί αλλά πολύ «κλειστό» με κατάθλιψη 5 χρόνια. Καθόμασταν συνέχεια σπίτι. Ήταν επίσης άνεργος. Πριν 1 μήνα έγινε ένας καυγάς μέσω τηλεφώνου. Εγώ δεν τηλεφώνησα, αλλά εκείνος με πήρε χωρίς να απαντήσω και τελείωσε εκεί. Έμαθα μετά από μέρες από κοινή φίλη ότι από την αρχή δεν ένιωθε τίποτα για μένα, ενώ αυτός ενδιαφερόταν! Πριν μέρες ρώτησαν για μένα τι κάνω κι αυτός άλλαξε συζήτηση και δεν είπε για τον χωρισμό μας. Τι σημαίνει αυτή η αντίδραση του; Μάρθα

Απάντηση

Αγαπητή Μάρθα, ένα άτομο με κατάθλιψη, δεν είναι ένα υγιές άτομο. Παράγοντες όπως η ανεργία επιβαρύνουν την ψυχολογική κατάσταση και οι καβγάδες και οι εκρήξεις είναι αναμενόμενες. Συνεπώς, από την πλευρά σου απαιτείται κατανόηση. Δύο συμβουλές: Πρώτον, μην ακούς ΠΟΤΕ τους "τρίτους". Δεύτερον, θα πρέπει να ρίξεις τον εγωισμό σου - αφού σε απασχολεί ακόμα η σκέψη του - και να τον ρωτήσεις ευθέως και ήρεμα ό,τι θέλεις να μάθεις. Να είσαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσει κι αυτός.

Χώρισα 2017. All rights Reserved.